2009. május 27., szerda

Beszéljenek a képek

MEGVARRJUK, FOLTOZZUK, LEGYEN ÚJ ÉLETE,
ÍGY LESZ A RÉGIBŐL SZÉP ÚJ KELENGYE! 
 A "virtuális világban" meghirdetett játéknak egy kicsit személyesebb, számomra érdekes, izgalmas élményeket tartogató változata volt az I. Textiles Alkotónap. Már amikor blogírásba kezdtem, tudtam, hogy hamarosan felébred bennem a vágy a személyes találkozásokra.
Azért tegye mindenki szívére a kezét.... Otthon egyedül alkotni, majd a neten néhány elismerő gratulációt begyűjteni, ideig-óráig megoldást jelenthet. Az én álmaim többről szólnak:)))
 Szükségem van arra, hogy időnként hús-vér lányokkal-asszonyokkal együtt gondolkodjak , varrjak, hímezzek, horgoljak, kössek... 
Ennek az álomnak a megvalósítására indult el  a Textiles Alkotónap sorozat, amelynek egyelőre a Bezerédy kastély ad otthont, de a későbbiekben szívesen elmegyek más városokba, településekre, ha erre igény jelentkezik.
Tömören és röviden: minden nagyon jól sikerült. Igyekeztem, hogy mindenki megkapja a számára szükséges segítséget.  A kiscsoportos ( 10-12 fő) együttlét lehetővé teszi azt is, hogy egyedi elképzelések  megvalósulhassanak. És ez így volt jó. 
A továbbiakban beszéljenek a képek...

Vagdostunk, rakosgattunk, illesztettünk.... valami csak kikerekedik belőle?

Voltak  "profik" a kis társaságban, de az együttalkotás mindenkinek igénye:)))

Kismamaruhából született egy szoknya és a felső kantáros részéből egy táska.

Klasszikus anyagok és színpárosítás. Dolányi Anna kunyhós monumentális alkotása minden "régi motorosnak" beugrott. Anna  hatására az  első takaróm nekem is fekete-fehér kunyhómintás volt , piros négyzetekkel a kunyhók közepén a tüzet jelképezve. 

Játék csíkokkal, és egy rózsaszín farmernadrág újrahasznosítása...
                                              
Nem sajnáltunk belevágni a kidobásra ítélt ruhadarabokba. Méhike két kiszanált ingjéből egy nem mindennapi táska született.  Múlt, jelen, jövő című blogjában olvashattok róla bővebben.





A családom miatt sem kellett aggódnom, mert ők a kastély udvarán töltötték a napot, lovaglással, íjászattal, levesfőzéssel. "Életem virága" pedig néha megnézte, hogy minden rendben megy-e.
Ebédet is kaptunk, kedves párom főzött ránk. Nem annyira az ízvilággal, mint a mennyiséggel volt gondunk. Főzhetett volna egy kicsivel többet:))) Majd legközelebb.


  És ha már a legközelebbnél tartunk, akkor bejelenteném, hogy lesz folytatás.

                             II.Textiles Alkotónap időpontja
          2009. JÚNIUS 27-ÉN, SZOMBATON 9.00-17.00 ÓRÁIG
                     Helyszín: GYŐR-MÉNFŐCSANAK 
                     BEZERÉDY KASTÉLY kiállítóterme

 Jelentkezni az e-mail címemre lehet: ludvig.nicolette @gmail.com 

5 megjegyzés:

Barbi írta...

De jó kis fotók! Remek társaság! :))Gyere csak át, nézd meg micsoda új blog indult a hatásodra! :))

FKriszti írta...

Ezek a képek és a meghívás csábító !Már az ezelőtti felhíváskor elhatároztam,hogy legközelebb elmegyek. DE..Másnap utazik a lányom táborba,nem biztos,hogy szerencsés,ha Anya nincs otthon elötte nap!Ezek szerint újra halasztva a következő alkalomra.
Igazad van a személyes találkozással kapcsolatban!!!

Abile írta...

Nagyon jó volt látni ezeket a képeket, fantasztikus lehet ilyen közegben, így együtt alkotni!

Csigi írta...

Megint lemaradok róla. Június elején leszek csak otthon Győrben. :( De ha ez egy sorozat, akkor valamikor csak sikerül nekem is ott lennem. Jók a képek, remek hangulat lehetett.

aaműhely írta...

Colette köszönöm a kellemes napot neked. Az elkészült munkáimat feltettem a saját oldalamra.

Rendszeres olvasók

Számláló